İçeriğe geç

2025 Yılı Çks Başvuruları Ne Zaman

2025 çiftçi Kayıt Sistemi Ne Zaman Başlıyor?

📍2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2024’te başlayıp 31 Aralık 2024’te sona eriyor!

ÇKS kayıt yenileme 2024 ne zaman?

2024 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir.

Yeni çiftçi kaydı nasıl yapılır?

Çiftçi Kayıt Belgesi başvurusunda bulunmanın iki yolu vardır. Başvurunun ilk yolu, e-devlet sistemi üzerinden kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak başvuru formunu doldurmaktır. İkinci yol ise Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru formunu çevrimiçi olarak doldurup bizzat Tarım İlçe Müdürlüklerine teslim etmektir.

Çiftçi kayıt sistemine kimler kayıt olabilir?

Kimler ve nasıl kullanabilir? Tüm KKB üyesi kurumlar, Üye Temsilcisi veya KKB Üye İletişim Merkezi aracılığıyla ilgili hizmet sözleşmesini talep edip imzalayarak Çiftçi Kayıt Sistemi’nden faydalanabilirler.

ÇKS kayıtları ne zaman?

Çiftçilerimizin destek ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2024 Çiftçi Kayıt Sistemine 02 Ocak 2024 mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir.

ÇKS için ne gerekli?

Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgeler şunlardır: Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Nüfus Kayıt Örneği, SGK Sicil Numarası, Çiftçi Kayıt Belgesi (Ziraat Odasından alınmalı ve Müdür tarafından onaylanmalıdır), Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Tapu Sicil Fotokopisi.

2024 tarım Kredileri ne zaman açılacak?

Maliye Bakanlığı destekli düşük faizli tarım kredilerine ilişkin kararname 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdi.

Çiftçilik belgesi almak için kaç dönüm tarla gerekiyor?

Eğer mülk 100 dönümden fazla ise noter tasdikli kira sözleşmesi olması gerekir. Eğer 100 dönümden az ise müdürden kira sözleşmesi alması gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu senedinin fotokopisi alınmalı, damgalanmalı ve C belgesi doldurulmalıdır.

Ziraat odasına çiftçi kaydı nasıl yapılır?

Üreticilerimiz çiftçilik yaptıklarını kanıtlamak için, çiftçilikle uğraşıyorlarsa, ürettikleri arazinin tapusunu almalılar. Hayvancılıkla uğraşıyorlarsa, ilgili ofislerden hayvancılık kayıtlarını almalı ve aşağıdaki çiftçi kayıt formunu, nüfus kayıt örneği ve bir fotoğrafla birlikte doldurmalı, bunu mahalle başkanına onaylatmalı ve Tarım Odasına götürmelidirler.

ÇKS ile ne kadar kredi alabilirim?

Tarımsal üretim yapan, tarımsal üretim dışı işletmeler ile tarımsal üretim yapan müşterilerimizin kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak üzere 250 çiftçimize.

E-devlet tarımsal destek başvurusu nasıl yapılır?

Çiftçilerimiz kendi kimlik bilgileri ve şifreleri ile e-Devlet Kapısı’na giriş yaparlar. Hizmeti kullanmak için arama kutusuna “ÇKS” yazılır. “Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (gerçek kişi/tüzel kişi)” hizmeti seçilir. Açılan ekranda “Yeni Başvuru” butonuna tıklanarak ilk başvuru yapılır.

ÇKS kaç yıl geçerli?

Belgede çiftçinin kimlik bilgileri, arazi ve üretim bilgileri yer almaktadır. ÇKS belgesi bir yıl geçerliliği olan bir belgedir. Orijinali tasdik edilmeyen veya mühürlenmeyen ÇKS belgeleri geçersizdir.

ÇKS 2024 başvurusu nasıl yapılır?

📢Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı için kayıt yenileme başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacaktır. 🧑🏻‍🌾👩🏻‍🌾 ÇKS kayıt yenileme başvuruları e-devlet üzerinden veya tarım ve orman il/ilçe müdürlüklerine yapılabilecektir.

2024 destekleme başvuruları ne zaman?

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri ​​arasında yapıldı.

Kullandığınız ÇKS miktarı ne demek?

TMO, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden ve üreticilerin ortak olduğu kooperatif ve birliklerden ÇKS’de kayıtlı tutara kadar alım yapmaktadır. Dolayısıyla ürün alımı ÇKS’nin kayıtlı olduğu kişi üzerinden yapılmaktadır.

Çiftçi kartı nasıl alınır?

Üreticilerimiz çiftçilik yaptıklarını kanıtlamak için, çiftçilikle uğraşıyorlarsa, ürettikleri arazinin tapusunu almalılar. Hayvancılıkla uğraşıyorlarsa, ilgili ofislerden hayvancılık kayıtlarını almalı ve aşağıdaki çiftçi kayıt formunu, nüfus kayıt örneği ve bir fotoğrafla birlikte doldurmalı, bunu mahalle başkanına onaylatmalı ve Tarım Odasına götürmelidirler.

ÇKS e-devlet başvurusu nasıl yapılır?

Çiftçilerimiz kendi kimlik bilgileri ve şifreleri ile e-devlet kapısına giriş yaparlar. Hizmeti kullanmak için arama kutusuna “ÇKS” yazıp “Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (gerçek kişi/tüzel kişi)” hizmeti seçilir. Açılan ekranda “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak ilk başvuruyu yaparlar.

Genç Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

(a) Geçici başvurular, “. uzantılı yazılım aracılığıyla yapılır. (b) Kesin başvurular, projenin uygulandığı kırsal alanda genç çiftçilerin ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim yerinin il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapılır.

ÇKS ne demek?

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için sertifika talebi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir